De behandeling

Natuurgeneeskunde is een holistische geneeswijze. Niet alleen worden klachten op het lichamelijke niveau benaderd en behandeld. Ook geest en ziel worden erbij betrokken.
Voor jou als cliënt betekent het, dat ik soms orgaangericht werk bij specifieke aandoeningen, maar altijd wordt de gehele constitutie (alle aangeboren lichamelijke en psychische eigenschappen, dus genetisch bepaald) erbij betrokken, de mentale aspecten, emoties, de sociale omgeving van de patiënt én zijn leefgewoonten.

Tijdens het eerste consult informeer ik naar alle orgaansystemen door middel van een uitgebreide vragenlijst. Zo komen doorgemaakte ziekten, maar ook vage klachten aan bod.
We kijken naar het voedingspatroon én er is aandacht voor de leefomstandigheden. Wat ervaar je als positief in het leven, wat als negatief? Hoe ga je om met emoties? Zijn er nog wensen en verlangens?

Als diagnosemethode gebruik ik iriscopie, voetdiagnose en soms lichamelijk onderzoek. Dit kan nodig zijn bij bijv buikklachten of ernstige spierspanningen.

Behandelmethoden zijn voetreflexmassage, fytotherapie ( kruidengeneeskunde), Bachbloesem remedies, Schusslerzouten, voedingstherapie, lichaamsmassage en gesprekken.

Aan de hand van de verkregen gegevens stel ik een behandelplan op, dat samen met jou wordt afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden.
Daarna gaan we op pad om dit plan ten uitvoer te brengen, waarbij je mag rekenen op mijn aandacht en expertise en ik op jouw participatie!
Een prognose kan deel uitmaken van het behandelplan.

HET GAAT EROM WAT VOOR PERSOON DE ZIEKTE HEEFT, NIET WAT VOOR ZIEKTE DE PERSOON HEEFT                        (Hippokrates)

Reacties zijn gesloten.